Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Közelebb kerülnél a német irodalom és művészet nagy alkotásaihoz? Te már jól beszéled a német nyelvet, de nem elégszel meg ennyivel? A tudásod bővítése mellett a német nyelvű kultúra népszerűsítésére is vállalkoznál? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem minden kurzusát német nyelven hallgathatod, nemzetközi szinten elismert oktatóktól.

A germanisztika egy „cultural studies” típusú képzés, azaz interdiszciplináris formában, a bölcsészet- és társadalomtudományok szemüvegén keresztül foglalkozik a német kultúrkörrel. A leghangsúlyosabb a nyelvészet, az irodalom és a társadalmi szerkezet vizsgálata. Mindezek elsajátítsa révén a német nyelvű kultúra avatott szakértőjévé válhatsz. Érdemes kihasználnod a tanszék német nyelvterületre irányuló Erasmus kapcsolatait is, így az önéletrajzodban is jól festő külföldi tapasztalatra tehetsz szert és akár anyanyelvi környezetben is pallérozhatod a tudásod.

Az alapszakos diplomával a kezedben jó eséllyel valamilyen kulturális intézménynél, önkormányzatnál vagy tömegkommunikációs szervnél tudsz elhelyezkedni, de az idegenforgalomban is hasznosíthatod a megszerzett tudást. Részt vehetsz egy-egy vállalat német kapcsolatainak koordinációjában vagy dolgozhatsz utazási ügynökségeknél. A médiában is nagy szükség van megbízható német nyelvtudással rendelkező munkaerőre: idegen nyelvi korrektorként, tolmácsként, fordítóként vagy német nyelvű sajtómegfigyelőként is számíthatnak rád. Ha érdekel a nyelvtanítás, mester szakon tovább tanulva ilyen képesítést is szerezhetsz, vagy a diszciplináris mesterszak elvégzése után a doktori programban is részt vehetsz, ha a kutatáshoz érzel kedvet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom