Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 160 000 Ft

Szeretsz pörögni, rendezkedni, szervezni? Emellett otthon vagy a Katolikus Egyház dolgaiban, és szeretnéd mással is megismertetni Jézus tanításait?  Jelentkezz katolikus közösségszervező szakra!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem 375 éves Hittudományi Kara 2010 óta indítja a katolikus közösségszervező képzést. Újdonságot jelent az eddigi hitéleti képzésekhez képest, hogy a tisztán hitéleti tárgyak mellett a szak tartalmaz pszichológiai, pedagógiai, szociológiai, vezetéselméleti, kommunikációs és az egyházi, ill. a non-profit szervezetekben nélkülözhetetlen pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó tantárgyakat is.

A hat féléves képzés során olyan szakember leszel, aki képes az egyházi, illetve kulturális közéletben (könyvtárak, múzeumok, média, idegenforgalom, turisztika) és más területeken a katolikus közéleti és kulturális feladatok ellátására, illetve azok szervezésére.

A szak meglehetősen gyakorlatorientált, a diplomád megszerzéséhez évközi, és nyári gyakorlaton is részt kell venned, de ne aggódj, a karon töltött idő összeegyeztethető az aktív közösségszervező munkával. A diplomád megszerzése után tovább is tanulhatsz, szívesen látnak bármilyen osztott hitéleti mesterképzésben (pl.: hittanár, kánonjogász), illetve kredit elismertetést kérve más MA szakokon is. Azonban ha inkább elhelyezkednél, változatos szervező és rendező feladatokat láthatsz el a Katolikus Egyház intézményeiben és közösségeiben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom