Adatok

Képzési formák: ONA
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 160 000 Ft

Szeretnél katolikus teológiával foglalkozni az egyik legnagyobb múltú szellemi műhely tagjaként? A hittételek mellett erkölcsi-etikai szemléletet is szeretnél elsajátítani? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem teológia programjában mindkét szempont egyenlő jelentőséggel bír.

A PPKE Hittudományi Kar több, hitoktatásra, közösségi szolgálatra, papi vagy teológusi hivatásra felkészítő szakot fog egybe, egységes szellemiségben. Célul tűzi ki a hittudomány legmagasabb szintű oktatását, átfogó, ugyanakkor elmélyült tudományos szemlélet kialakítását, igyekszik hallgatóiban kialakítani és növelni az egyén tiszteletét, a keresztény hagyomány ápolását és a család intézményének tiszteletét. Mindezt olyan tudományos nyíltsággal egyezteti össze, mely nemzetközi és a tudomány eredendő autonóm jellegére épít. A küldetéstudat része emellett a magyarság szellemi felemelkedésének támogatása.

Tanulmányaid során foglalkozol majd vallásbölcselettel, a PPKE specialitásának számító egyháztörténettel. Megismerkedsz a többi világvallás alapvető tételeivel, illetve a kereszténységhez képest mutatott hasonlóságokkal és különbségekkel. A Biblia nyelvei közül többet is elsajátíthatsz. A PPKE törekszik emellett a katolikus tanítás elmélyült, a legújabb kutatások szintjének megfelelő kifejtésére. Ajánlott a jó nyelvismeret a modern nyelvek területén is, hiszen ez megkönnyíti a friss nemzetközi szakirodalomban való tájékozódást. Nem véletlen, hogy ez az öt év felkészít a doktori tanulmányok megkezdésére is. A szakon belül hitoktatási specializáció választható.

A diplomázást követően dönthetsz arról, hogy rálépsz-e a papi hivatás felé vezető útra, vagy kutatóként a magyar teológiai hagyományt gazdagítod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom