Keleti nyelvek és kultúrák (arab)

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Akiket érdekel a Mediterráneum és a Közel-Kelet története, főként ókori és középkori nyelvei és kultúrája, annak a helye a Pázmány Péter Katolikus Egyetem keleti nyelvek és kultúrák alapszakának arab szakirányán van. Ráadásul mindezt 2012-től Budapesten, a Mikszáth Kálmán téri Sophianumban hallgathatod – így nem kell lemondanod a nagyvárosi nyüzsgésről sem. Fontos, hogy a jelentkezéskor rendelkezz valamely modern világnyelv – elsősorban angol – ismeretével, mert ez a szakirodalom olvasásához nélkülözhetetlen lesz!

A képzés a legtöbb alapképzéshez hasonlóan 6 féléves. Az alapozó tárgyak, mint például filozófiatörténet, régészet, könyvtárinformatika mellett keleti népek irodalmát, kultúráját és eszmetörténetét; s arab szakirányon a klasszikus arab nyelvi képzést és klasszikus arab szakszövegek olvasását is elsajátíthatod. A nyelvi, irodalomtörténeti és kultúrtörténeti ismeretek mellett, a közel-keleti országok gazdaságföldrajzával, történelmével és mai társadalmával is megismerkedhetsz – gyakorlatilag az adott országok szakértőjévé válhatsz, ha van benned némi érdeklődés a politika iránt is.

Az alapszak elvégzése során képessé válsz egy keleti nyelv középszintű, s egy másik keleti vagy ókori nyelv alapfokú használatára. Utóbbit te magad választhatod: bátran böngéssz a kínálatban!

Az alapképzés elvégzését követően jelentkezhetsz mesterképzésre, vagy elhelyezkedjetsz a kulturális élet valamelyik szférájában: médiában, könyvtárakban, múzeumokban, de a turizmusban és a közigazgatásban is szerepet tudsz majd vállalni. Legnagyobb valószínűség szerint a nyelvtudásodat hasznosító munkahelyek érdeklődnek majd irántad.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom