Keleti nyelvek és kultúrák (kínai)

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Kína politikai, gazdasági és diplomáciai szerepe nagyon meghatározó a napi események alakulásában, s ez a befolyás folyamatosan növekszik. Minden ötödik embernek a kínai az anyanyelve, manapság így egyre nagyon igény mutatkozik arra, hogy kínaiul jól beszélő, illetve a kínai kultúrát jól ismerő szakértők segítsék a gazdasági és politikai szereplők munkáját is. Emellett persze a kínai civilizáció teljesítményeinek vizsgálata is felívelőben van.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem keleti nyelvek és kultúrák alapképzésének kínai szakirányát Budapesten hallgathatod. A legfőbb cél egyszerű: jól elsajátítani a kínai nyelvet. Hallgatóként a három év alatt megtanulhatsz mind szóban, mind pedig írásban legalább középszinten kínaiul. Emellett Kína irodalomtörténetével, kultúrtörténetével, történelmével, eszmetörténetével is megismerkedsz, valamint gazdaságával, politikai és társadalmi ismereteivel bővítheted tudásod. A PPKE kínai szakirányának specialitását jelentik az alacsony létszámú nyelvi csoportok, mely megkönnyíti a nyelvtanulást. Ezen kívül több lehetőség is nyitva áll a hallgatók előtt, hogy állami és egyéb ösztöndíjakkal kínai nyelvterületen tanulhassanak. Érdemes élni az alkalommal!

Az alapszak elvégzésével képes leszel egy a kínai nyelv középszintű, s egy másik keleti vagy ókori nyelv alapfokú használatára – mindenképp nagyon ritka tudásra tehetsz szert.

Az alapképzés elvégzését követően folytathatod a tanulmányaidat mesterképzésben, vagy el tudsz helyezkedni a kulturális élet valamelyik területén, médiában, könyvtárakban, múzeumokban. A turizmusban és a közigazgatásban is szerepet tudsz vállalni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom