Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Jól tudod magad kifejezni írásban és szóban is? Jó kapcsolatteremtési és szervezési készségeid vannak? A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen mindebből a lehető legtöbbet hozhatod ki a kommunikáció és médiatudomány alapszakon! Az egyik legnépszerűbb bölcsész szakok egyikéről van szó – garantáltan inspiráló, versenyző közegre számíthatsz!

Az alapozó ismeretek mellett változatos tárgyaid, gyakorlataid lesznek: hálózati kommunikáció, társadalmi kommunikáció, személyközi és csoportos kommunikáció vizuális kommunikáció, írástechnika, párbeszéd, érveléstechnika és vitakultúra, valamint nyilvános beszéd és prezentáció. Ezeken túlmenően a különböző szakirányok óráit hallgathatod. A szakirányok óráihoz kapcsolódva szakmai gyakorlaton is részt kell venned. A PPKE-n több szakirány közül is választhatsz: a közkapcsolatok, film-és videó tanulmányok, újságírás – nyomtatott és elektronikus média. Mint láthatod, a képzés igazán gyakorlatközpontú: nagy hangsúly kerül a különböző, önkifejezést változatos formákban segítő készségek fejlesztésére.

Kommunikátorként lehetőséged nyílik rádiónál, televíziónál, újságoknál dolgozni. Elhelyezkedhetsz riporterként, szerkesztőként, főszerkesztőként. Helyi, regionális és országos intézménynél, hatóságoknál, gazdasági szervezeteknél dolgozhatsz, vagy lehetsz PR-ügynökségek szóvivője, sajtófőnöke, kommunikációs igazgatója, de reklámszervező, mediátor, vagy társadalmi segítő is. Persze a továbbtanulást is választhatod: a kommunikáció területéhez számos humán és társadalomtudományi mesterképzés remekül illeszkedik; mind a Pázmányon, mind a többi egyetemen érdemes körülnézned!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom