Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 6
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán lehetőség van jelentkezni közigazgatás-szervező alapképzésre.

A képzés három éves, melyre levelező formában lehet jelentkezni. Az oktatás csak szombatonként folyik, s önköltséges formában. Így államilag finanszírozott formában nincs lehetőség elvégezni a szakot.

Elsősorban államtudományi, közigazgatási, közszolgálati, pénzügyi tárgyakat, valamint jogtörténeti, munkajogi, büntetőjogi, alkotmányjogi, politikatudományi, európai uniós, regionális fejlesztési kurzusokat hallgathatnak az ide felvett hallgatók. A közigazgatási-szervező szakon végzettek képesek közigazgatási folyamatok szervezésére és továbbfejlesztésére, közszolgálati nemzetközi kapcsolatban történő feladatok ellátására, államháztartási feladatokban történő részvételre, valamint szervezetirányítási, felügyeleti és ellenőrzési tevékenységek elvégzésére is egyaránt. A diploma megszerzéséhez feltétel egy államilag elismert általános középfokú nyelvvizsga megléte.

A szak elvégzését követően a diploma önálló ügyintézői munkára jogosít polgármesteri hivatalokban, államigazgatási szerveknél különböző szakterületeken, gazdasági társaságoknál, bankoknál, vezetési központoknál, valamint magánszférában, például közbeszerzési szakértőként vagy minőségügyi tanácsadóként. Az egyetemen európai és nemzetközi igazgatás mesterszakra tudsz jelentkezni az alapképzés befejezése után, mellyel nemzetközi szervezeteknél, vagy külügyi közszolgálatban is lehetőség van elhelyezkedni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom