Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Ha mindened a magyar nyelv, és a szépségeit másokkal is meg szeretnéd ismertetni tanárként vagy kutatóként, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar alapszakának elvégzése során nemcsak a szakmai tudásra számíthatsz, hanem elhivatottságod erősítésére, támogatására is.

Bár a magyar alapszak kétségtelenül a magyar irodalom és nyelvtan legfontosabb aspektusaira koncentrál, a PPKE nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a magyar nyelvű kultúra eredményeit megfelelően el tudd helyezni európai környezetünkben, s ez a törekvés a tanterv felépítéséből is egyértelmű. Az általános bölcseleti, nyelvészeti és irodalmi tárgyak mellett szakirányok várják jelentkezésed. Felveheted a nyelvmentor szakirány óráit, melyek többnyire elméleti nyelvészettel foglalkoznak. Így megismerheted a természetes nyelvek struktúrájának szabályszerűségeit és az emberi nyelv szerkezetének általános törvényeit. A PPKE által megfogalmazott cél, hogy a problémákra érzékeny, a világban eligazodni tudó, gondolkodó, önmagát kifejezni és megvalósítani, környezetét alakítani képes, elkötelezett magyar értelmiségieket neveljen. Ugye te is úgy gondolod, hogy ezek a képességek a munkaerőpiacon nagyon jól hasznosíthatók?

Ezzel a lendülettel el is helyezkedhetsz a diploma megszerzése után, az önkormányzatok, kulturális intézmények, könyvtárak vagy múzeumok alkalmazásában, esetleg a média valamely ágában. A továbbtanulás is opció természetesen, ebben az esetben a PPKE figyelmedbe ajánlja a tanárképzést, illetve saját, a magyart előképzettségként elfogadó humán- és társadalomtudományi mesterképzéseit.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom