Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Miért is jött létre a 7 féléves mérnökinformatikus képzés a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen? Azért, mert napjainkban egy új iparág kezd kibontakozni az információs technológia és a biotechnológia határán. Látásukat vesztett emberek segítése, gerincsérültek mozgását izomstimulátorokkal segítő berendezések, hallássérültek lehetőségeinek fejlesztése mobiltelefonnal, szervezetbe épített gyógyszeradagoló chip, programvezérelt ipari mérőrendszerek – megannyi új kihívás. Éppen ezért más gondolkodásra, új szakemberekre van szükség ahhoz, hogy ilyen eszközöket és technológiákat létre lehessen hozni.

Miért pont a PPKE? Mert itt a hagyományos informatika mellett az élő szervezetek információtechnikáját is elsajátíthatod, és több ezer processzoros gépeket tervezhetsz nemzetközi hírű professzorok vezetésével. Itt egy újfajta gondolkodásmódot sajátíthatsz el, mellyel csupán néhány ezer társad rendelkezik a világon, mely nem csak a kutatásban, de a multinacionális cégeknél és a hazai, csúcstechnológiával rendelkező kisvállalatoknál is nagyon keresett lesz a jövőben. Ezt segíti, hogy az ötödik félév oktatási nyelve az angol, így ezután lehetőséged lehet egy szemesztert valamely külföldi egyetemen tölteni.

A PPKE-n az első év végén választhatsz az úgynevezett akadémiai és a gyakorlati szakirány között. A választás lehetőségét az iskolapadban nyújtott teljesítményed is befolyásolja. Az akadémiai szakirány tanterve elsősorban a mesterképzésen való továbbtanulást támogatja. Témacsoportjai pedig az infobionika, idegtudomány, érzékelő számítógépek és robotok, mikro-, nanoelektronika és infokommunikáció, szoftvertechnológia és nyelvtechnológia. A gyakorlati szakirányon az infokommunikáció, a szoftvertechnológia, a szoftver-vezérelt mérés-minősítés területeire specializálódhatsz majd, tudásod és megszerzett ismereteid pedig a munkaerőpiac kiemelt elvárásaira fókuszálnak. A gyakorlati szakirányon 2009 szeptemberétől már Esztergomban is tanulhatsz, ha vidéki levegőre vágysz.

A karon hazánkban egyedülálló módon nincsenek tanszékek, azaz úgynevezett „department” rendszerben működik az intézmény. Ezáltal egy rendkívül rugalmas és a fejlődéshez alkalmazkodó rendszert lehet működtetni, mely nagymértékben támogatja a tehetségeket, a fiatalokat nem szorítja szűkebb korlátok közé a hierarchia. Az egyetem fontosnak tartja, hogy hallgatói megtapasztalják a másik emberhez való odafordulás élményét, valamint törekszik arra, hogy a diákok valódi, az emberi értékekre és a minőségre egyaránt figyelő közösségben érezhessék magukat. A tehetséggondozás fontos eleme az önálló laboratórium, hogy egy vagy néhány hallgató egy nagyobb, többnyire kísérleti projektbe kezd egy oktató felügyelete alatt, amely több féléven keresztül tart.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom