Ókori nyelvek és kultúrák (klasszika filológia - latin, ógörög-)

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

A klasszikus görög és római kultúra szerelmese vagy? Mozgatja a fantáziádat a görög és római mitológia? Szeretnéd jobban megismerni őket kortársaikkal összehasonlítva? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem ókori nyelvek és kultúrák, klasszika-filológia szakiránya pontosan ezt a személetmódot kínálja.

A klasszikus antikvitás nagyjaival tölthetsz három évet, azaz irodalmi és filozófiai alkotásokkal ismerkedhetsz meg elsősorban. A vallástörténet a PPKE-n szintén fontos, kiegészítést adva a történelmi és művészettörténeti kurzusok eltérő megközelítéseihez. Az órák témái azonban nem érnek véget ezzel a korszakkal: részben az egész közel-keleti ókori (akkád, ugariti, hettita, stb.), valamint a korai középkori (szír, arab, stb.) világ kulturális örökségével is foglalkozol majd. Alapvetően ógörög és latin szakirányok között választhatsz, tanáraid mindkét nyelv minél magasabb szintű elsajátításában támogatnak majd. A szakirányválasztástól függetlenül szükséged is lesz erre, hiszen latin és ógörög stílusgyakorlatok is szerepelnek a törzstárgyak között.

A szak elvégzése tehát hat félévet vesz igénybe, mely után dönthetsz a továbbtanulás vagy a munkába állás mellett. Műfordítóként, kulturális szakemberként kiadók, múzeumok számíthatnak az itt megszerzett tudásodra. A PPKE maga is kínál számodra elérhetővé váló mesterképzéseket, de a többi magyar egyetemen is érdemes körülnézned.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom