Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft

Ha szeretnél részt venni a politikai döntésekben, vagy politikai elemzőként dolgoznál, akkor számodra a politológia szak az ideális választás. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Magyarország egyik legjobb politológusi képzését kínálja, ahol több országosan is elismert oktató is dolgozik.

A képzés során bevezetést kaphatsz a rokon társadalomtudományokba (szociológia, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, filozófia), részletesen tanulmányozhatod a magyar társadalom politikai viszonyait, a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működését. A kurzusok mellett számos továbbképzési lehetőség is rendelkezésedre áll majd, mint például nemzetközi konferenciák vagy parlamenti szimulációk.

A nemzetközi versenyképességedhez a PPKE több módon is hozzájárul. Számos nyelvkurzus áll majd a rendelkezésedre. A PPKE kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amin keresztül gond nélkül tudsz majd eltölteni egy-két félévet Európa vezető katolikus és világi egyetemein. Szakmai gyakorlatodat a közigazgatásban, az Országgyűlésnél, valamelyik pártnál, médiában, alapítványoknál vagy elemző-kutató intézményeknél töltheted el.

Miután végeztél, számos helyen kamatozhatod tudásodat. El tudsz helyezkedni bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató végnél vagy civil szervezetnél, vagy akár a médiában is. Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz: a PPKE politológia és nemzetközi tanulmányok szakon is kínál MA-képzést. Emellett az ország bármelyik más egyetemének politológia, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakja is tárt karokkal fog várni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom