Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 290 000 Ft

„Bármilyen irányba is fejlődjenek jövőbeli fogalmaink, a külső világ tanulmányozása ahhoz a következtetéshez vezet, hogy a tudat tartalma a végső valóság" – emlékszik vissza ezzel a Wigner Jenő idézettel egy volt Pázmányos hallgató, aki a pszichológia alapszakon végzett.

A 2000-ben alakult Pszichológiai Intézetben 2006-ban indult az osztott képzés, ami olyan alap-és szakirányú képzést nyújt, melynek során a végzett szakember átfogó ismereteket szerez a pszichológia alaptudományi területeiről, és betekintést nyer a pszichológia alkalmazási területeibe.

A tudományos és oktatómunkára való felkészítés mellett korszerű és hatékony gyakorlati tevékenységre is képezik a hallgatókat. Ennek a megvalósulásához olyan elméleti ismeretanyagot szerez a diák, amely a kezdő szakembert alkalmassá teszi arra, hogy a szakpszichológusi irányítás mellett hatékony gyakorlati tevékenységet végezzen. Az alapszak minden hallgató számára a társadalomtudományi, orvostudományi és módszertani kiinduló ismeretekre építve általános-, fejlődés-, személyiség- és szociálpszichológiai tanulmányokat tartalmaz.

Mivel a nyári gyakorlat a diploma megszerzésének a feltétele, a képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatokra, szorosan együttműködik olyan intézményekkel, amelyekben a hallgatók tapasztalatot szerezhetnek a különböző ágazatokban tevékenykedő pszichológusok feladatairól.

Azt azonban ne feledd, hogy a 6 féléves képzés a szakterület gyakorlati és elméleti művelésének megkezdéséhez ugyan garantálja az alapfeltételeket, de mind a gyakorlati alkalmazás, mind az elméleti tevékenység folytatása további rendszeres tanulmányokat igényel.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom