Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Szeretnéd francia nyelvtudásodat a lehető legmagasabb szintre fejleszteni? Érdekel a francia irodalomtörténet? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi szinten elismert oktatói örömmel várják a motivált hallgatókat, akiket bevezetnek a kapcsolódó kutatások legfrissebb eredményeibe.

A romanisztika alapszak összegyűjti az újlatin nyelvekre (francia, olasz, portugál, román, román nemzetiségi, spanyol) fókuszáló képzések ismeretanyagát, és igyekszik az egyes nyelvek és irodalmak hasonló belső törvényszerűségeit bemutatni. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. További ismeretszerzésre nyílik lehetőséged a francia kultúra specializáció óráinak keretében. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, a harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád egyik feltétele is egyben.

A harmadik év végeztével folytathatod a tanulmányaidat a mesterképzés keretein belül: akár a tanári, akár a kutatói pálya felé megteheted így a következő lépést a PPKE-n vagy egy másik egyetemen. Természetesen azonnal a munkaerőpiacon is alkalmazhatod a tanultakat. Mivel Franciaország az Európai Unió egyik meghatározó tényezője, könnyedén találhatsz állást az államigazgatásban, az önkormányzatoknál vagy a politikában (kapcsolatteremtő, ügyintéző). De ha inkább kulturális érdeklődésednek engednél, műfordítás, tolmácsolás irányába is elindulhatsz, esetleg a média valamely ága is célpont lehet. Az üzleti életben foglalkozhatsz külkapcsolatokkal, illetve a turizmus-idegenforgalom is választható irány.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom