Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Számos okod lehet arra, hogy a romanisztika alapszak olasz szakirányára jelentkezz: mediterrán életérzés, foci, irodalom, a nyelv dallamossága. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a terület neves kutatói várják, hogy átadhassák a tudásukat az olasz nyelvről és kultúráról. Ugye készen állsz?

A romanisztika az újlatin nyelvek és kultúrák tudománya. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes újlatin kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg az olasz irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Olasz irodalom és kultúra specializáció tovább mélyíti az ismereteidet. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, számos nyelvgyakorlat és fordítási/tolmácsolási készségeket fejlesztő óra (szövegolvasás, fordítás) szolgáltatja ennek biztosítékát. A harmadik év végére cél a felsőfok elérése.

Az alapszak elvégzése egy nagyon izgalmas közvetítői szerepre készít fel az olasz és a magyar nyelvű kultúra között, segítségül hívva az újlatin államokkal kapcsolatos országismereti tudásodat, illetve olasz nyelvtudásodat. A harmadik év után, ha kutatói vagy tanári ambícióid vannak, bekapcsolódhatsz a mesterszakos képzésbe, bármelyik egyetemen. De a munkaerőpiacon is változatos lehetőségeid vannak: az önkormányzatoknál vagy az államigazgatásban, a kulturális szférában illetve a médiában is találhatsz a profilodba illő állást. Mivel Olaszország a magyar turisták kedvelt úticélja, az idegenforgalom különböző ágai is elérhetővé válnak számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom