Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A spanyol az egyik legdinamikusabban terjedő világnyelv, az Egyesült Államokban a leggyakrabban választott idegen nyelv az angol anyanyelvű lakosság körében. Ugye te is lépést akarsz tartani a világ trendjeivel? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiscsoportos oktatásában garantáltan nagy figyelmet kap egyéni tempód és teljesítményed.

A romanisztika alapszak hallgatójaként számos átfogó tantárggyal találkozhatsz, melyek bölcsész alapképzéssel (például filozófiatörténet, irodalomtudomány), és az újlatin népek (francia, olasz, portugál, román, spanyol) kultúrtörténetével foglalkozó általánosabb ismeretekkel szolgálnak. A szakirányos órák a szűkebben értelmezett spanyol történelemmel, kultúrföldrajzzal, irodalommal és művelődéstörténettel foglalkoznak. A spanyol nyelv magas szintű ismerete mindehhez elengedhetetlen, amely a nyelvi képzésre nagy hangsúlyt fektet. A diplomaszerzés feltétele a felsőfokú szint elérése, de ez nem jelenthet gondot a számtalan nyelvgyakorlat, szövegolvasási, tolmácsolási és fordítási gyakorlat elvégzése után. Két specializáció is elérhető számodra a PPKE-n, a spanyol nyelv és kultúra, illetve az egyéb nyelvi és kulturális ismeretek specializáció. Utóbbi keretében más újlatin kultúrákkal, kiemelten a portugál nyelvvel és nyelvtannal ismerkedhetsz. A PPKE nemzetközi kapcsolatainak megfelelően gyakorlatilag minden spanyolos hallgató eltölthet egy szemesztert külföldön!

A diplomázás után folytathatod tanulmányaidat tolmács, nyelvtanári vagy kutatói (spanyol nyelv és irodalom) mesterképzésen, de a munkaerőpiacot is hamar megcélozhatod. Az államigazgatásban és az önkormányzatoknál segíteni tudod az idegen nyelvű ügymenetet, vagy a külkapcsolatokban alakításában működhetsz közre. Az üzleti élet számos szereplője tart kapcsolatot spanyol nyelvű ügyfelekkel, így ebben a szférában is igényt tarthatnak a tudásodra. A média és a turizmus szintén karrierlehetőséggel kecsegtetnek.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom