Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Szeretnéd, ha nem kellene egy szakra leszűkítened a következő három éved? A filozófiai elmélkedés ugyanolyan jól hangzik számodra, mint egy film alapos elemzése? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem segít a lehető legtöbbet kihozni a szabad bölcsészet alapszakban rejlő lehetőségekből!

Természetesen a Pázmány számos választási lehetőséget kínál, érdemes ennél a döntésnél elidőzni! A filozófia szakirány a kemény munkával elsajátítható filozófiai gondolkodás (formális és informális logika) alapjaiba vezet be. Az esztétika szakirányon az esztétika művészetelméleti és műelemzési vonatkozásaival találkozol. A filmelmélet- és filmtörténet szakirány a műfaj igazi kedvelőinek ad sokoldalúan hasznosítható elméleti tudást. A művészettörténet szakirány hallgatói a képzőművészetekre koncentrálva alkalmasak lesznek arra, hogy múzeumi és műemlékvédelmi intézményekben, kutatóintézetekben, közoktatási intézményekben, galériákban helyezkedjenek el.

Felsorolni is nehéz lenne, milyen sok irányban folytathatod az alapszak után. Dönthetsz a továbbtanulás mellett, ebben az esetben a PPKE és az ország többi egyetemének számos, humán- vagy társadalomtudományi mesterképzése és felsőfokú szakképzése várja a jelentkezésed. A munka világát is választhatod, ahol az elsajátított interdiszciplináris szemléletmódnak és tudásnak köszönhetően a legkülönbözőbb pozíciókban állhatod meg a helyed, az államigazgatástól a versenyszféráig.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom