Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Lengyelország és Magyarország történelme, társadalmainak mentalitása között gyakran szokás párhuzamot húzni. A katolikus hagyomány, a földrajzi elhelyezkedésből adódóan viszonylag kiszolgáltatott külpolitikai helyzet kétségkívül végigkísérte mindkét állam történetét. Jelenleg is élénk az együttműködés, hiszen mindkét ország az Európai Unió tagja, illetve a Visegrádi Négyek elnevezésű régiós együttműködésben is partnerek. Ha te is szeretnél csatlakozni azokhoz, akik ápolják a kapcsolatokat a két ország között, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szlavisztika alapszakának lengyel szakiránya jól hasznosítható képzést nyújt.

Társadalomtudományok és bölcsészettudományok megközelítésével és módszertanával ismerkedsz meg először, melyek segítségével képes leszel a lehető legtöbbet kihozni a teljes szláv kultúrkörre vonatkozó stúdiumaidból. A hangsúly persze a lengyel vonatkozásokra kerül, irodalom, nyelvészet, művészettörténet állnak a középpontban. Ezzel párhuzamosan zajlik nyelvoktatásod is, hogy a képzés végére valóban hozzáértő lengyel szakértő válhasson belőled. A nyelvi órákon belül a kiscsoportos gyakorlatok dominálnak, melyek jellegüknél fogva személyre szabottak, illetve segítenek prezentációs és önkifejezési készségeid fejlesztésében is. A PPKE lengyel partneregyetemeire jó eséllyel pályázhatsz az Erasmus program keretében annak érdekében, hogy lengyel nyelvtudásodat anyanyelvi környezetben is fejleszthesd.

A három év hamar eltelik, te pedig döntéshelyzetbe kerülsz: folytathatod a tanulmányaidat, követve polonista érdeklődésed, a tolmácsolás vagy a tanári pálya felé is elindulhatsz a megfelelő mesterképzésekben. Ha állást keresnél, az idegenforgalomban, lengyel képviselettel rendelkező vállalatoknál vagy a külügyben is hasznosíthatod az itt megszerzett lengyel nyelvtudást.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom