Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Tudsz bánni a gyerekekkel, empatikus és toleráns vagy a hátrányos helyzetűekkel? Szeretnél egyszerre nevelni és segítséget nyújtani? Jó érzéssel tölt el a rászorulók támogatása? Gondolkodtál már azon, hogy szociálpedagógia szakon tanulj tovább?

A hét féléves képzés célja, hogy olyan szakember váljon belőled, aki képes kezelni a gyermek és ifjúsági korosztály tanulási, szociális és mentális problémáit és a megfelelő személyekkel együttműködve segít azokat megoldani, továbbá fenntartja, helyreállítja, valamint fejleszti a fiatal és környezete egyensúlyát. Megismered a szociális segítségnyújtáshoz szükséges, elsősorban társadalomismereti, társadalom- és szociálpolitikai, szociális munkára vonatkozó, másrészt pszichológiai, jogi, igazgatási, egészségügyi, pedagógiai ismeretek alapjait. Megtanulod mik a szociális segítségnyújtáshoz szükséges ismeretszerzés módjai és a legfontosabb ismeretszerzési források. Tájékozott leszel a különböző társadalmi és szociális problémákat, a kielégítetlen szükségleteket, és a veszélyeztető tényezőket illetően.

Végzett szociálpedagógusként az elsajátított ismereteidet felhasználva könnyedén boldogulsz különösen a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátás területén. A diplomáddal elhelyezkedhetsz a helyettes- és nevelőszülői hálózatokban, gyermekvédelmi központokban, a családsegítésben, gyermekjóléti szolgálatokban, kisebbségi intézményekben, kollégiumokban, gyermek és ifjúsági szabadidős és üdülési programok szervezésében, a fogyatékossággal élők intézményrendszerében, a nevelési- oktatási intézményekben, vagy a bűnmegelőzési és végrehajtási intézetekben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom