Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft

Ha érdekelnek az aktuális társadalmi problémák, és kíváncsi vagy arra, hogyan működik a társadalom a felszín alatt, akkor a te helyed a szociológia szakon van. Olyan speciális tárgyakat is hallgathatsz a PPKE kínálatában, mint például médiaszociológia, piac- és közvélemény-kutatás, társadalmi devianciák, a civil társadalom működése vagy éppen környezetszociológia. Az elméleti tárgyak mellett terepmunka segít abban, hogy jobban megtapasztals a társadalom működését. A terepmunka jelenti egyben az első igazi próbáját is a képzésben elsajátított kompetenciáknak és módszertannak.

A PPKE kiemelten figyel arra, hogy hallgatóit nemzetközi szinten is versenyképes tudással ruházza fel. Erről nyelvórák és idegen nyelvű szakszöveg-olvasó kurzusok gondoskodnak. Az egyetem gazdag európai kapcsolatrendszerén keresztül számtalan külföldi tanulási lehetőség nyílik, vezető katolikus és világi egyetemeken is.

A PPKE szociológia szakon kínál MA-képzést, amin belül két specializáció közül választhatsz: kultúra-, életmód- és viselkedésszociológia, illetve ifjúság- és oktatásszociológia. Emellett bármelyik más egyetem nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakain is nagyra fogják értékelni a diplomádat. Szociológusként érdeklődési körödnek megfelelően számos állástípus áll nyitva előtted. Ha továbbra is vonz a terepmunka, kutatóintézetek és egyes önkormányzati, kormányzati szervek megbízásából dolgozhatsz például felzárkóztatási (esélyegyenlőségi) projektekben, melyhez kapcsolódóan a pályázati anyagok elkészítését is segítheted. Ugyanezek a szereplők szakpolitikai tevékenységet is várhatnak tőled. Ha inkább nagyvállalatok működésének optimalizálásában vennél részt, szervezetfejlesztés szintén egy lehetséges karrierlehetőség.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom