Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

A gyerekek oktatása és nevelése nem könnyű feladat. Sok türelmet és kitartást igényel, valamint egy tanítónak rendkívül összetett ismeretekkel kell rendelkeznie, ahhoz, hogy megfelelően el tudja látni a feladatait. Ha elég ambíciót érzel magadban ehhez a gyönyörű hivatáshoz, ne habozz, jelentkezz tanító szakra!

Először is, ahhoz, hogy az alapképzésre felvételt nyerj, egy négy részből álló (beszéd, egészség, testnevelés, ének-zene) alkalmassági vizsgán kell részt venned.

Ha mindezeken megfeleltél, már csak az van hátra, hogy elvégezd a nyolc féléves képzést, amely során olyan pedagógiai szakemberré válhatsz, aki az eleméleti és gyakorlati képzés során elsajátított ismeretei alapján el tudja látni az 1–4. osztályban minden, az 1–6. osztályban legalább egy műveltségi terület oktatási-nevelési feladatait. Ha a nemzetiségi tanító szakirányt választod, akkor képes leszel az 1–6. osztályban a nemzetiségi anyanyelvi nevelésre, a nemzetiségi nyelven oktatott tárgyak tanítására, valamint a nemzetiségi történelem és kultúra megismertetésére a fiatalokkal.

Az oktatás során a megismerkedhetsz a 6-12 éves gyerekek pszichológiai sajátosságaival, és a nevelés-oktatáshoz nélkülözhetetlen elméletekkel. A tananyag része még a korosztály személyiségfejlesztése, és megtanulhatod azt is, hogyan bánj a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyerekekkel. Az írás-olvasás tanításának az elsajátítása mellett egy műveltségterületi modulból is választanod kell majd. Ne félj, van választék bőven; magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, ember és társadalom, természetismeret, ének-zene, vizuális nevelés, informatika, technika stb. A gyerekekkel azonban nem elég csupán elméletben foglalkozni, a képzés meglehetősen gyakorlatorientált. A diploma megszerzéséhez részt kell venned szakmai csoportos és egyéni iskolai gyakorlatokon, a képzés végén pedig egy összefüggő 8 hetes külső iskolai tanítási gyakorlaton.

A diplomád kézhezvétele után könnyedén elhelyezkedhetsz különféle önkormányzati, egyházi, alapítványi és magán intézményekben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom