Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft

Nyitott vagy az emberi kapcsolatok, a politika, a társadalom, és a gazdaság, kérdései iránt? Szeretnéd a keresztény értékrendet is bevonni a kérdéseid megválaszolásába? Jól tudsz együttműködni másokkal és képes vagy a kapcsolatteremtésre? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem társadalmi tanulmányok alapszakán belekóstolhatsz az emberi közösségek belső működési folyamataival foglalkozó tudományok módszereibe, eredményeibe.

A társadalmi tanulmányok alapszak hat féléves képzés, mely során filozófiatörténetet, jogi alapismereteket, szociálpszichológiát, statisztikát, számítógépes adatelemzést, családszociológiát, nonprofit alapismereteket, kérdőívszerkesztést, társadalomtörténetet, társadalmi mozgalmakat, településszociológiát, környezetszociológiát és idegennyelvű szakszövegolvasást tanulhatsz, s részt vehetsz a képzés szerves részeként terepgyakorlaton is. A szak befejezésével képes leszel az itt szerzett tapasztalatok hasznosításával adatgyűjtésre, adatelemzésre. A társadalomtudományok elméleti és módszertani alapjait sajátíthatod el, melyeknek alkalmazása a kutatás mellett számos egyéb munkakörben elengedhetetlen lehet.

A három év múltán munkába állnál? A diplomával részt vehetsz tudományos segédmunkásként, kutatásszervezőként társadalomtudományos kutatásokban. Elhelyezkedhetsz középszintű munkakörökbe közigazgatási, tájékoztatási, közművelődési intézményekben, valamint politikai és közéleti szervezetekben. Inkább a továbbtanulási lehetőségek izgatnak? Az alapszakos képzést követően lehet jelentkezni mesterképzésre, többek között szociológiára, politológiára, nemzetközi tanulmányokra, szociálpedagógiára, szociális munkára, kulturális antropológiára vagy kommunikáció szakra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom