Adatok

Képzési formák: ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft

A mai világ, és benne Magyarország politikai, gazdasági, kulturális folyamatait jobban megérthetjük, ha tisztában vagyunk az elmúlt évszázadok történetével. Ha te is így gondolod, és mindebben az egyházak történetének is különös fontosságot tulajdonítasz, akkor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem alapszakán biztosan jól fogod érezni magad.

Az egyes korszakokhoz kapcsolódóan elvégzel majd szemináriumokat is , melyek esetében jellemzően nagy a választék, és így az egyéni érdeklődésed is teret kaphat. Amellett, hogy az egyháztörténet oktatása az országban érvényben lévő tantervi hálókhoz képest kiemelt fontossággal szerepel, további négy specializáció közül te magad választhatsz: ókortörténeti specializáció, középkor történeti specializáció, újkortörténeti specializáció illetve jelenkor történeti specializáció. A PPKE-n elérhető az alapszakon beül a régészet szakirány, amely a kereszténység megjelenésétől a kora újkorig tartó időszak tárgyi emlékanyagának feltárására, tanulmányozására és megőrzésére készít fel. Ez a szakirány külön specializációs lehetőségeket kínál: későantik régészet, középkori Közép-Európa, középkori Közel-Kelet vagy magyar őstörténet és honfoglalás kori specializáció.

Az alapképzés végén dönthetsz a továbbtanulás mellett, vár a tanári szak, illetve számos, korszak vagy módszertan szerint specializált történelem mesterképzés a Pázmányon és más egyetemeken. A diplomázás után el is helyezkedhetsz, ebben az esetben főleg az itt elsajátított elemző szemléletedre és tárgyi tudásodra támaszkodva tudsz elhelyezkedni a versenyszférában vagy az államigazgatásban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom