Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

A mai világ, és benne Magyarország politikai, gazdasági, kulturális folyamatait jobban megérthetjük, ha tisztában vagyunk az elmúlt évszázadok történetével. Ezt a történeti tudást nem csak a tankönyvekből, hanem a régi korokból ránk maradt emlékekből is elsajátíthatjuk. Csatlakozz te is a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem alapszakának régészet szakirányához, és építsd tovább ezt a tudást gyakorló régészként!

A történelem alapszak régészet szakirányának tantervében sajátosan fonódik össze az elméleti tudás és a gyakorlat.

A bölcsészeti alapozó tárgyak (filozófiatörténet, könyvtárismeret) mellett számos határtudománnyal és segédtudománnyal (például történeti földrajz, címertan…) ismerkedhetsz meg. Emellett bevezetést kapsz a régészet elméletétébe, és részletesen tanulsz a különböző régészeti kultúrákról az ősembertől a kora újkorig. A program számos gyakorlati órát is magában foglal, amelyek olyan izgalmas és korszerű módszerekbe nyújtanak betekintést, mint például a légi fotók feldolgozása. Természetesen a legizgalmasabb és a legtöbb tanulást jelentő kurzusok az ásatási gyakorlatok.

A PPKE-n a kereszténység megjelenésétől a kora újkorig tartó időszak tárgyi emlékanyagának feltárása, tanulmányozása és megőrzése kerül a középpontba. Külön specializációs lehetőségeket kínál: későantik régészet, középkori Közép-Európa, középkori Közel-Kelet vagy magyar őstörténet és honfoglalás kori specializáció.

Diplomázás után dolgozhatsz ásatáson, múzeumban, az örökségvédelem területén, és természetesen tovább is tanulhatsz az PPKE vagy bármelyik másik egyetem régészet mesterképzésén. A régészet mellett történelem, művészettörténet vagy éppen örökségvédelem szakon is tovább tudsz tanulni. Diplomád arra is jó lesz, hogy külföldön folytasd tanulmányaidat vagy kezdd el karrieredet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom