Pápai Református Teológiai Akadémia

Pápai Református Teológiai Akadémia

Meggyőződéses reformátusként lelkészi, teológusi karrierről álmodsz? Vidéki környezetben, elhivatott tanároktól és jó felszereltség mellett készülnél egyházi vagy világi pályára? A Pápai Református Teológiai Akadémia várja jelentkezésed.

Az akadémián két szakon, összesen háromféle képzésben vehetsz részt: református teológia, teológus szakirány (osztatlan, 10 félév), református teológia, lelkész szakirány (osztatlan, 12 félév, gyakorlattal), illetve a katekéta-lelkipásztori munkatárs alapszak állnak rendelkezésedre. Az akadémia épülete 10 évvel ezelőtt nyerte el a mai formáját, így a helyiségek elrendezése, a bútorok, az akadálymentesítés és a számítástechnikai felszereltség kapcsán is a mai kor elvárásainak mindenben megfelelő tanulási környezetre számíthatsz.

A kutatásra, tanulásra fenntartott helyiségek a közös munkát ösztönzik, hiszen egyszerre több tucat hallgató is készülhet egymás társaságában az erre a célra kijelölt termekben.Modern és dinamikusan bővülő könyvtár áll rendelkezésedre, melynek gyarapítása magánadományokból és az erre szánt intézményi keretből történik – az idegen nyelvű szakkönyvállomány is rendkívül jelentős.

Sportolásra is nyílik lehetőséged a helyi református gimnázium tornatermében (például röplabda, futball vagy íjászat), de akár ingyenes uszodabérletet is biztosít számodra az intézmény igény esetén. Mint láthatod, a PRTA-n a hallgató jó közérzete elsődleges szempont, hiszen a vezetés pontosan tudja: a kiegyensúlyozott légkör és a szabadidő okos felhasználásának lehetősége terhelhetőbbé tesz téged, így a magas szakmai színvonalú oktatásban a legtöbbet hozhatod ki magadból.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet