Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft

Szeretnél egy református gyülekezetben hitéleti szervezői feladatokat ellátni, hittant tanítani? Ehhez szívesen tanulnál olyan tárgyakat, amelyek fejlesztik az empátiádat, a szociális készségeidet? A Pápai Református Teológiai Akadémia katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzése garantálja számodra a szükséges teológiai és gyakorlati ismeretek megszerzését.

A hat féléves, a hitéleti képzési ágba tartozó programra a felvételit az akadémia maga szervezi, alkalmassági elbeszélgetésre hívja a jelentkezőket, emellett lelkészi ajánlásra, hatósági erkölcsi bizonyítványra és két évnél régebbi konfirmációs igazolásra is szükséged lesz egyebek mellett. A szak elvégzése számos kompetenciával ruház fel téged. Egyrészt felkészít a gyermek, az ifjúsági és a felnőtt katekézis/hittanoktatás közoktatási, felnőttképzési és egyházközségi/gyülekezeti feladatainak ellátására, másrészt képes leszel lelkipásztor irányítása mellett egyházi közösségvezetésre, bizonyos liturgikus cselekmények vezetésére, végzésére, karitatív és kulturális tevékenységek végzésére.

A tanulást nemcsak a családias légkör, de a jól felszerelt, nagy nemzetközi állománnyal is rendelkező könyvtár is támogatja. Számos sportolási lehetőség is elérhető a helyi református gimnázium területén. Az akadémia épületének felújítása mindössze 10 éve ért véget, így modern berendezési tárgyakra, hangulatos közösségi terekre és korszerű informatikai felszerelésre számíthatsz. 2006 óta működik az akadémia részeként a Mándi Márton István Szakkollégium, amely lehetőséget biztosít a tanterven kívüli oktatási formák megvalósítására (előadások, filmklub, oktató-hallgató fórum), mely más közösségi tevékenységeknek is tág teret biztosít. A diplomázást követően hitoktatói és közösségszervezői feladatokat láthatsz el bármely református gyülekezetben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom