Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 12
Nappali önköltség (félév) 950 000 Ft

Már az oviban is a „doktoros” volt a kedvenc játékod? Mindig is érdekelt az emberi test, annak működése, betegségei és a gyógyítás folyamata? Jelentkezz általános orvos szakra!

A 12 szemeszteres, csak nappali képzésen induló alapszak folyamán az első két évben az alapozó tárgyak keretein belül megismerkedhetsz az alapvető életfolyamatokkal, az egészséges emberi test szerkezetével, és olyan alapozó háttérterületi tárgyakkal, mint például az orvosi angol és latin nyelv. A harmadik évfolyamban, preklinikai szakaszban foglalkozol a kóros elváltozásokkal, a beteg emberi testtel, kórokozókkal, elsajátítod a gyógyszertan alapjait, és a propedeutikai tárgyak révén kapcsolatba kerülsz a betegekkel is. A negyedik évben, a klinikai modul során ízelítőt kapsz valamennyi orvosi szakág ismeretanyagából, a betegekkel pedig közvetlen kapcsolatot építesz ki. A foglalkozások zöme itt már gyakorlati. Az utolsó évben 4-12 hetes szakmai gyakorlatokat kell eltöltened különféle klinikákon ápolástani, családorvosi praxis, belgyógyászat, sebészet témakörökben. Az alaptananyagon kívül számtalan kiegészítő kurzus, tudományos diákköri munkalehetőség áll a hallgatók rendelkezésedre.

Miért pont Pécs? Az orvosképzés elsősorban gyakorlati képzés, melynek legfontosabb részeként a hallgatók kis csoportokban, betegágy mellett, oktatóink személyes példamutatásával és irányításával sajátítják el a szakma fogásait. Ezeket az ismereteket könyvből nem lehet megtanulni. Ez indokolja az oktatókórházi gyakorlat bevezetését. A gyakorlatok az orvoskar székhelyén kívül, de szigorúan ellenőrzött körülmények között, az adott tárgyat oktató klinikák igazgatói által kidolgozott tematika szerint történnek. Az oktatókórházi rendszernek olyan gyakorlati haszna is lehet, hogy a medikusok a lakhelyükhöz legközelebbi kórházba kérhetik a gyakorlatukat, közelebbről megismerve így a kórházban folyó gyógyító tevékenységet és az ott dolgozó kollegákat. Az egyetem szerződéses kapcsolatban áll Szekszárddal, Kaposvárral, Zalaegerszeggel, Szombathellyel, a budapesti Szent Imre Kórházzal, a győri Petz Aladár Megyei Kórházzal, és a Veszprém Megyei Kórházzal, külföldi kórházak közül a magas német hallgatói létszám miatt a Bielefeldi Kórházzal.

A diploma megszerzése után jelentkezhetsz az egyetem szakorvos képzésére, amelyen 33 szakág közül választhatsz, a képzési idő pedig 4-7 év, a választott szakterülettől függően.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom