Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

Az angol nyelv magabiztos ismerete egyre inkább alapkövetelményé válik egy sikeres karrier felépítéséhez. Ha te már elindultál ezen az úton, de úgy érzed, még szeretnél fejlődni, és a szókincsen túl érdekel az az izgalmas és gazdag kultúrkincs, melyet az angolszász társadalmak az évszázadok folyamán felhalmoztak, akkor a Pécsi Tudományegyetem anglisztika alapképzése pont neked való!

A PTE képzésének középpontjában a kulturális trendek élvonalában örökké jelen lévő brit és a modern korban hozzá felzárkózó amerikai kultúra, és persze az angol nyelv áll. De nem kizárólag az UK-val, vagy az USA-val foglalkozhatsz: az egyetemen működik Ausztrál Tanulmányok Központ és Irlandisztikai Kutatóközpont is, így ha Ausztrália vagy Írország iránt érdeklődsz, itt megtalálod a számításod. A kulturális ismeretek mellett az egyes érintett társadalmak felépítésével és modern kori történelmével is találkozni fogsz. Érdemes kihasználnod a tanszék kiváló nemzetközi kapcsolatait is, hogy egy-két félévet külföldön tölthess!

A három év végeztével dönthetsz a továbbtanulás mellett, anglisztika, amerikanisztika vagy angol nyelvtanári irányba. Sok lényeges, a munkavégzés során elengedhetetlen készséget fejleszt a program, mint például kommunikációs készség, önképzés, problémamegoldás, a kritikus információ- és szövegkezelés, a hatékony kutató-, szervező- és csapatmunka, és természetesen a magas szintű angol nyelvi tudás. Sokoldalúan hasznosítható tudásoddal legvalószínűbb, hogy az alábbi területek valamelyikén tudsz elhelyezkedni: kulturális élet, tömegkommunikáció vagy államigazgatás. Kifejezetten a nyelvtudásodra építhet a versenyszféra is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom