Ápolás és betegellátás [gyógytornász] (Pécs)

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

Szeretnél kézzelfogható segítséget nyújtani embertársaidnak? Ha a válaszod igen, emellett pedig el tudod képzelni magad az egészségügyi szférában, akkor jelentkezz a Pécsi Tudományegyetem Ápolás és betegellátás alapképzési szakára és válaszd a gyógytornász szakirányt! Légy tisztában a mozgásszervi betegségek megelőzésével és ismerd meg a kialakult betegségek kezelési módját!

A Pécsi Tudományegyetem célja olyan megbízható betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás valamennyi szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni.

Az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakirány végzett hallgatói a betegeket ellátó orvos belgyógyászati, sebészeti, ortopédiai stb. kezelésének kiegészítését szolgáló fizioterápiás gyógyítási módját szakszerűen tudja véghezvinni. A gyógytornász a fizioterápiás gyógyeljárás során nemcsak a kezelést végzi, hanem az ő feladata az egyénre szabott rehabilitációs terv elkészítése is.

Nyolc félév alatt Te is ilyen felkészült lehetsz! Azt gondolod, hogy nyolc félév sok idő? Ahhoz, hogy kellő magabiztossággal vághass bele a munkádba, pontosan ennyi tanulásra van szükséged. Ez idő alatt fizioterápiai alapokat, mozgásszervi betegségek fizioterápiáját, neurológiai és pszichiátriai fizioterápiát, csecsemő-gyermekgyógyászati és szülészet-nőgyógyászati fizioterápiát, rehabilitációt, elektrodiagnosztikát, radiológia és képalkotó eljárásokat hallgathatsz a gyógytornász szakosként. Így biztosítja számodra a Pécsi Tudományegyetem, hogy a diplomáddal a kezedben ne legyen probléma az elhelyezkedés!

Ha érzelmi stabilitással, megfelelő kommunikációs készségekkel, valamint jó állóképességgel, kitartással rendelkezel és szeretnél egy utógondozást végző intézményben, vagy kórházban dolgozni, akkor érd el te is a céljaid! Nincs más hátra, mint hogy jelentkezz a PTE ápolás és betegellátás szakára és válaszd a gyógytornász szakirányt!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom