Ápolás és betegellátás [mentőtiszt] Pécs

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

Szeretnél kézzelfogható segítséget nyújtani embertársaidnak akár azzal, hogy életeket mentesz? Ha a válaszod igen, emellett pedig el tudod képzelni magad az egészségügyi szférában, akkor jelentkezz a Pécsi Tudományegyetem Ápolás és betegellátás alapképzési szakára és válaszd a mentőtiszt szakirányt! Légy tisztában a sürgősségi betegellátás részleteivel és válj igazi életmentővé!

A Pécsi Tudományegyetem célja olyan megbízható betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás valamennyi szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni.

Az ápolás és betegellátás alapképzési szak mentőtiszt szakirány végzett hallgatói képesek sürgősségi helyzetben bizonyos orvosi feladatok ellátására, beavatkozások előkészítésére. Mindez nagy felelősségtudatot és hideg fejjel való gondolkodást igényel.

Nyolc félév alatt te is ilyen felkészült lehetsz! Ez idő alatt belgyógyászatot, csecsemő- és gyermekgyógyászatot, igazságügyi orvostani ismereteket, neurológiát, oxiológia mentéstechnikát, pszichiátriát, sebészet-traumatológiát, szolgálatvezetést, szülészet-nőgyógyászatot és toxikológiát hallgatnak a mentőtiszti szakosok. A tanterv emellett szakmai gyakorlatot is tartalmaz. A gyakorlati képzés a gyakorlati órákat és a külső szakmai területeken végzett 1-4 hetes, valamint az összefüggő 14-15 hetes szakmai gyakorlatokat foglalja magában. Így biztosítja számodra a Pécsi Tudományegyetem, hogy a diplomáddal a kezedben ne legyen probléma az elhelyezkedés!

Ha szeretnéd egy a te irányításod alá tartozó „mentős team” munkájának megszervezését végezni, valamint változatos és felelősséggel járó hivatást szerezni, akkor ezt az alapszakot neked találták ki! Ha érzelmi stabilitással, és jó állóképességgel, kitartással rendelkezel, akkor nincs más hátra, mint hogy jelentkezz a PTE ápolás és betegellátás szakára és válaszd a mentőtiszt szakirányt!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom