Ápolás és betegellátás [szülésznő] (Szombathely)

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

A szülésznő tevékenység az egyik legősibb foglalkozás. Szeretnél ott lenni és segédkezni, mikor egy új emberélettel lesz gazdagabb a Földünk? Ha a válaszod igen, emellett pedig el tudod képzelni magad az egészségügyi szférában, akkor jelentkezz a Pécsi Tudományegyetem Ápolás és betegellátás alapképzési szakára és válaszd a szülésznői szakirányt! Válaszd az egyik legszebb hivatást!

A Pécsi Tudományegyetem célja olyan megbízható ápoló és betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás valamennyi szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni.

Az ápolás és betegellátás alapképzési szak szülésznő szakirány végzett hallgatóinak elsődleges feladata a természetes szülés vezetése, az újszülött ellátása, patológiás és műtéti szülés esetén az orvos segítése, nőgyógyászati műtétek előkészítése. Fontos elvárás a szülő és terhes nővel szembeni empatikus viselkedés.

Nyolc félév alatt Te is ilyen felkészült lehetsz! Ez idő alatt klinikai ismereteket, belgyógyászatot, sebészetet, szülészet-nőgyógyászatot, és szakápolástant, neonatológiát, újszülött újraélesztést, klinikai genetikát, intenzív terápiát és még sok más érdekes tantárgyat hallgatnak a szülésznő szakosok. Emellett gyakorlati képzés is folyik a PTE-n, ami külső intézményekben végzett gyakorlatokból valamint egy összefüggő, komplex 360 órás nagygyakorlatból áll. Így biztosítja számodra a Pécsi Tudományegyetem, hogy a diplomáddal a kezedben ne legyen probléma az elhelyezkedés! Ráadásul a magyar szülésznői oklevél Európában mindenütt elfogadott!

Szeretnél szemtanúja lenni az élet legszebb eseményének, a születésnek? Érzel magadban motivációt és úgy gondolod, ez később hivatástudattá válhat? Akkor ne habozz! Ha érzelmi stabilitással, megfelelő kommunikációs készségekkel, valamint jó állóképességgel, motivációval rendelkezel, akkor nincs más hátra, mint hogy jelentkezz a PTE ápolás és betegellátás szakára és válaszd a szülésznő szakirányt!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom