Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

A biológia alapképzési szak azoknak a kíváncsi természetű, az emberi test és a természet iránt érdeklődő fiataloknak lett kitalálva, akik hat félév alatt olyan tudásra kívánnak szert tenni, amivel nem okoz problémát az elhelyezkedés. Ha te is egy vagy közülük, akkor olvass tovább, tudj meg mindent a szakról, és jelentkezz, hogy az érdeklődési körödnek megfelelő ismeretekre tehess szert!

A Pécsi Tudományegyetem Biológia alapképzési szakján csak a képzés második évében kell szakirányt választanod! Ez óriási könnyebbség neked, hiszen csak később fogod tudni biztosan, melyik irány a legmegfelelőbb számodra. Ráadásul, ha később, mesterszinten is folytatod tanulmányaidat, újra, több szakirány közül választhatsz majd. Ezáltal az alapképzési szakot a hozzád leginkább illő szakká varázsolhatod, ez pedig nagyon fontos ahhoz, hogy személyre szabott ismeretekkel rendelkező, hiteles szaktudója légy a biológiának!

Alapképzésen a kísérletes biológia irány és a szuperindividuális biológia szakirány között választhatsz. Kutatói pályára készülsz? Érdekel a laboratóriumi munka, a szervezettan az élettan, a biokémia? Ebben az esetben a kísérletes biológia irányt ajánljuk! Itt tanulhatsz még mikrobiológiát, genetikát és molekuláris biológiát is.

Ha a terepen végzett munka vonz jobban, abban az esetben a szuperindividuális biológián érdemes elgondolkodnod. Színes és változatos botanikai, zoológiai, ökológiai, etológiai ismeretekre tehetsz szert és bepillantást nyerhetsz az evolúció rejtelmeibe, tanulhatsz az élővilág egyedek feletti szerveződési szintjeiről, törvényszerűségeiről.

Amennyiben elvégzed a Pécsi Tudományegyetem biológia szakát, alapszakos biológus lesz belőled. Ismerni fogod a terepi mérések metódusát, a laboratóriumi technikákat és a műszerek használatát, önállóan tudsz majd kísérleteket tervezni, kivitelezni.

Te is szeretnél hozzájárulni a természettudomány dinamikus fejlődéséhez? Fejlesztenél új technológiákat? Szeretnéd az eredményeidet nemzetközi szinten is megmutatni? Akkor jelentkezz a Pécsi Tudományegyetem biológia alapképzési szakára és légy részese a laboratóriumok, terepmunkák érdekes világának!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom