Csecsemő- és kisgyermeknevelő

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Pedagógia Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 115 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 115 000 Ft

A Pécsi Tudományegyetem a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra olyan fiatalokat vár, akik szeretnék megismerni a 3-5 éves korig tartó életkort, a gyermekkor e szakaszára vonatkozó fejlesztési és nevelési módszereket, a gondozási tevékenységeket. Ha most érettségizel, és szereted a gyerekeket, akkor ezennel szeretnénk bemutatni neked a szakot. Ki tudja? Lehet, hogy te leszel az, aki szeptemberben belép a PTE kapuján, hogy megkezdje tanulmányait!

A csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakon az oktatók célja az, hogy olyan pedagógiai szakembereket képezzenek, akik megfelelő fejlesztési és nevelési módszereket alkalmaznak az újszülött kortól a 3 (legfeljebb 5) éves korig terjedő életszakaszban. A csecsemők és kisgyermekek fejlesztése komplex gondozási, pedagógiai, pszichológiai, egészségügyi ismereteket igényel. Amennyiben ezt a szakot választod, diplomád megszerzése után képes leszel segíteni a célzott korosztály egészséges testi, érzelmi, kapcsolati és beszédkészségének, illetve értelmi képességeinek a fejlődését. Emellett támogathatod majd a kisgyermekes családok nevelési tevékenységét.

De miket is tanul egy csecsemő és kisgyermeknevelő hallgató? A PTE-n pedagógiai, pszichológiai, egészségügyi és gondozási ismeretekre tehetsz szert, annak érdekében, hogy a csecsemők és kisgyermekek szomatikus, pszichés, szociális és mentális fejlődése a megfelelő irányba és ütemben fejlődjön. Végzős hallgatóként képes leszel elvégezni a gondozás, nevelés, tanácsadás, közvetítés, képviselet feladatait. Megismerheted ezen kívül a gyermekek pszichés érését, fejlődési jellemzőit. Pontosan fogod tudni, hogy milyen életkorban mik egy gyermek életkori szükségletei. Ennek érdekében fiziológiát, anatómiát, életvezetést, ápolás- és táplálkozástant és neveléselméletet tanulhatsz. Természetesen játékpedagógiát, játékpszichológiát, gyermekirodalmat, vizuális kultúrát is tanulsz majd, illetve belekóstolsz az ének-zenébe. Mindezt azért, hogy élvezetes időt tölts a csecsemőkkel és kisgyermekekkel, valamint, hogy a játékot felhasználhassátok az egészséges fejlődés érdekében.

A tudományágak és ismeretkörök széles skálájára lesz szükséged ahhoz, hogy a munkád hivatássá válhasson. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi izgalmas területbe áshatod bele magad ezen a szakon tanulva.

Arra az esetre, ha szükséged lenne még egy kis motivációra, elárulhatjuk, hogy ma már, a csecsemő- és kisgyermeknevelés területén nem csupán a fizikai ápolás a fő szempont. Az Európai Unió is egyre fontosabbnak tartja a gyerekek fejlesztését az érintett életkorban. Éppen ezért oktatnak pedagógiai és pszichológiai tárgyakat a PTE-n, hiszen a gyerekek tanulásának támogatása is elengedhetetlenül fontos.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom