Egészségügyi gondozás és prevenció [népegészségügyi ellenőr] (Kaposvár)

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

A Pécsi Tudományegyetem egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak olyan képzést biztosít neked, aminek elvégzése esetén képes leszel a megelőző tevékenység széleskörű végzésére, az egyes emberek, a családok és közösségek gondozására, illetve egészségének fejlesztésére. Ha pedig az alapképzés után mesterszintű ismeretekre szeretnél szert tenni, akkor sem kell aggódnod, hiszen oktatóid megfelelően felkészítenek majd a képzés folytatására.

Szívesen választanád hivatásodként az emberi egészség védelmét, megóvását a környezeti ártalmakkal szemben? Szeretnél te is hozzájárulni a betegségek megelőzéséhez, az egészség fenntartásához azzal, hogy erre alkalmas környezetet alakítsz ki? Ha a válaszod igen, akkor a mi válaszunk a PTE Egészségügyi gondozás és prevenció népegészségügyi ellenőr szakiránya!

A szakma szépségei közé tartozik, hogy munkád során sok emberrel kerülhetsz kapcsolatba, akiknek tudásodat átadhatod, ilyen módon is hozzájárulva az egészséges környezet kialakításához.

Mit tanul egy népegészségügyi ellenőr szakos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen? Kutatásmódszertani és biostatisztikai ismereteket, epidemiológiai módszereket, népegészségügyi medicinát, környezet- egészségtant, táplálkozás és élelmezés-egészségtant, munka és foglalkozás-egészségtant, gyermek és ifjúság- egészségtant, élelmiszerbiztonságot, belgyógyászatot és toxikológiát. A törzsanyagba ezen kívül bele tartozik egy gyakorlati időszak is, amit a hallgatók leggyakrabban az ÁNTSZ intézeteiben töltenek. Mindezt azért, hogy frissdiplomásként minden volt PTE-s elmondhassa magáról, a legjobb oktatást kapta!

Jelentkezz a Pécsi Tudományegyetemre, és válaszd a népegészségügyi szakirányt, amennyiben te is szeretnél részesülni egy olyan oktatásban, ami nyolc félév alatt felkészít rá, hogy felelős munkakört tölts be!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom