Egészségügyi gondozás és prevenció [védőnő] (Kaposvár)

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft

A Pécsi Tudományegyetem egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak olyan képzést biztosít neked, ami elvégzése esetén képes leszel a megelőző tevékenység széleskörű végzésére, az egyes emberek, a családok és közösségek gondozására, illetve egészségének fejlesztésére. Ha pedig az alapképzés után mesterszintű ismeretekre szeretnél szert tenni, akkor sem kell aggódnod, hiszen oktatóid megfelelően felkészítenek majd a képzés folytatására.

Érzed magadban az elhivatottságot a várandós anyák, csecsemők, gyermekek és serdülők, valamint a családok felnőtt tagjai egészségének megóvása érdekében? Szívesen dolgoznál az egészségfejlesztés területén? Ha a válaszod igen, akkor a mi válaszunk pedig a PTE Egészségügyi gondozás és prevenció védőnő szakiránya!

A szakma szépségét talán nem is kell magyaráznunk, hiszen az egészség megőrzése, a betegségek elkerülése minden ember életében fontos. Védőnőként olyan tevékenységet végezhetnél, ami az egészségfejlesztésben nagy jelentőségű, a családok életét jelentősen, pozitívan befolyásolja.

Mit tanul egy védőnő szakirányos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen? Kutatásmódszertani és biostatisztikai ismereteket, epidemiológiai módszereket, népegészségügyi medicinát, környezet- egészségtant, táplálkozás és élelmezés-egészségtant, munka és foglalkozás-egészségtant, gyermek és ifjúság- egészségtant, élelmiszerbiztonságot, belgyógyászatot, toxikológiát. A gyakorlati képzés pedig magába foglalja a gyakorlati órákat, a területi és klinikai gyakorlatokat. A területi védőnői nagygyakorlaton a gyakorlati készségek elmélyítésén lesz a hangsúly, illetve a családgondozási és iskola-egészségügyi tevékenységhez szükséges jártasságra is itt tehetsz szert. Mindezt azért, hogy frissdiplomásként minden volt PTE-s elmondhassa magáról, a legjobb oktatást kapta!

Jelentkezz a Pécsi Tudományegyetemre, és válaszd a védőnő szakirányt, amennyiben te is olyan oktatásban szeretnél részesülni , ami nyolc félév alatt felkészít rá, hogy felelős és megbecsült munkakört tölts be!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom