Egészségügyi szervező (Zalaegerszeg)

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Az egészségügy finanszírozásának menedzselése, ügyintézése, és finanszírozási stratégiájának kidolgozása az egészségbiztosítási szakemberek elsődleges feladata. A szakma összetettségét a közgazdasági, a jogi és a komplex informatikai ismeretek alapozzák meg.

A hét féléves képzés első része egy egy féléves, az egészségtudományi területtel közös alapozásból áll, majd ezt követően két félévig szakmai tananyagot hallgatsz. Ezután érdeklődésednek megfelelően három szakirány közül választhatsz. Az egészségügyi ügyvitelszervező szakirány elsődlegesen az informatikára épít, amelyet szervezési, közgazdasági és jogi ismeretek bővítenek. Ha ezt a szakirányt választod, a diplomád megszerzése után elhelyezkedhetsz például az egészségbiztosítás, a nyugdíjbiztosítás területén és az egészségügyben a finanszírozással, kontrollinggal kapcsolatos területeken.

Egészségügyi ügyvitelszervező szakirányon megtanulod, hogyan legyél tökéletes ügyvitelszervező szakember az egészségügy területén. Az elhelyezkedési lehetőségeid a tanulmányaid befejezése után rendkívül széleskörűek. Dolgozhatsz például az egészségügyi ellátás területén, gyógyszerészeti cégeknél, biztosító társaságoknál, pénzintézeteknél, államigazgatásban, vagy tanácsadó cégeknél.

Ha az egészségturizmus szervező szakon végzel, olyan szakember leszel, aki ismeri a turizmus általános elméletét, a speciális turisztikai menedzsmentek és stratégiák elemeit, a turisztikai piac nemzetközi működésének tendenciáit, a gyógyszállók, szanatóriumok, gyógy- és termálfürdők, gyógybarlangok egészségmegőrzésben betöltött szerepét, az egészségturizmushoz kapcsolódó intézmények programszervezői feladatait. Elhelyezkedhetsz gyógyszállókban, szanatóriumokban, rehabilitációs intézetekben, gyógy- és termálfürdőkben, wellness- és rekreációs központokban, illetve egyéb az egészségturizmushoz kapcsolódó intézményekben.

Ha a diplomád megszerzése után inkább továbbtanulnál, arra is megvan a lehetőséged, az egészségügyi menedzser mesterképzés tárt karokkal vár.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom