Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft

Az emberi erőforrások szak nem véletlenül népszerű a középiskolában végző hallgatók körében, a munka sokszínűsége, az új emberek megismerésének lehetősége sokakat vonz. Te is egy vagy közülük? Tekintsd át a Pécsi Tudományegyetem által kínált emberi erőforrások alapképzés előnyeit!

A képzés hat féléves, mely idő alatt olyan gazdasági szakembereket képeznek, akik közgazdasági, üzleti, szociológiai, jogi, etikai, politológiai és kommunikációs ismereteket szereznek. Négy szakirány közül lehet választani a Pécsi Tudományegyetemen. A fegyveres/rendvédelmi, közszolgálati, munkaerő-piaci és minőségmenedzsment a lehetséges opciók. A képzés elején általános alapozó tárgyakat kell elvégezni, mint például statisztika, pénzügytan, gazdaságpszichológia, gazdaságtörténet vagy politológia. Ezt követően üzleti alapozó modulokat kell elvégezni, majd a szakmai orientációknak megfelelően szakirányos órákat.

A végzett hallgató alkalmas vezetői, tanácsadói munka támogatására, munkaerő-piaci elemzések készítésére, tárgyalási és prezentációs technikák alkalmazására, munkaerő toborzására, kiválasztására, képzésére, valamint emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos, döntéselőkészítést segítő tervezési és elemzési feladatok ellátására. A szakképzettség megnevezése: közgazdász emberi erőforrás szakon. A munkaerőpiacon humánerőforrás menedzsernek nevezik az ezen a szakon végzetteket. A munkába állás mellett persze mesterképzésen is folytathatod a tanulmányaidat a Pécsi Tudományegyetemen emberi erőforrás tanácsadó mesterképzésen, melyet angol nyelven is lehet hallgatni. Ne habozz jelentkezni, ha jó a problémamegoldó képességed és szeretsz emberekkel foglalkozni!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom