Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 350 000 Ft

Szeretnél zenével, a zene közvetítésével foglalkozni? Szeretnéd „bölcsészes” háttértudással kiegészíteni eddigi ismereteidet? Jó zenei érzéked van, esetleg hangszere(ke)n is játszol? A Pécsi Tudományegyetem ének-zene alapszakán az elméleti és gyakorlati órák pezsgő zenei közeget teremtenek, és kiváló oktatóktól tanulhatsz.

Az ének-zene szakon a magyar mellett az európai térség zenei hagyományaival ismerkedhetsz meg, zeneelméleti és zeneirodalmi megközelítésből, de a zenei életet működtető hazai és nemzetközi intézmények között is megtanulsz eligazodni. Először általános bevezetőt kapsz a kapcsolódó tudományterületek szemszögéből például művelődési és művészettörténet filozófiatörténet, esztétika órák keretében. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen az ének-zene szak vállaltan a tudomány és a művészet határán egyensúlyozik – fedezd fel a benne rejlő lehetőségeket! Természetesen a gyakorlat szintén nagyon fontos összetevő. A PTE a karvezetés szakirányt minden évben indítja, elvégzése esetén a diplomádban is szerepelni fog. Választható tárgyak is színesítik a kínálatot, így bátran követheted saját érdeklődésed.

A munkaerőpiacon a legnagyobb potenciállal számodra a zenei szervezéssel foglalkozó intézmények rendelkeznek. Ez a zenei élet számos területét érintheti: koncert-, illetve hangversenyszervezés, melyben szakreferensi és tanácsadói munkakört is el tudsz majd látni. Természetesen úgy is dönthetsz, hogy a zenei műveltség terjesztését a gyerekek, fiatalok körében művelnéd inkább – ebben az esetben jelentkezhetsz (megfelelő előkészületek megtétele esetén) tanári mesterképzésre is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom