Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

"Az építészet térbe emelt korakarat" – szól ez a Mies van der Rohe idézet, ami tökéletesen lefedi a lényegét ennek a gyönyörű szakmának. Válaszd az építészmérnök szakot, hogy részese lehess a téged körülvevő épített környezet formálásának!

Ahhoz, hogy bekerülj a szakra, teljesítened kell egy két részből álló felvételi vizsgát. A rajz alkalmassági vizsgán a feladatod a geometrikus tárgyakból felépített beállítás látvány utáni ábrázolása, teljes tónusértékeléssel, valamint lesz egy rekonstrukciós feladatod is, ahol Monge-rendszerben ábrázolt testek képe alapján kell elkészítened a tárgy látszati képét. A vizsga második része egy felvételi elbeszélgetésből áll.

A nyolc félévig tartó képzés folyamán először az alapvető természettudományos (matematika, mechanika, statika – szilárdságtan, ábrázoló geometria, műszaki ábrázolás) aztán a gazdasági és humán ismereteket (filozófia, szociológia - városszociológia, közgazdaságtan, építészettörténet, építészetelmélet) sajátítod el. A szakmai törzsanyag során olyan ismereteket szerzel meg, mint például a modellezés, a szín- és térkompozíció, az épületszerkezetek, az építőanyagok, az épületfizika, az akusztika, szellőzés és világítás, az épületgépészet, a mérnöki faszerkezetek, az acélszerkezetek, a vasbetonszerkezetek, az építéskivitelezés szervezése, az építéstechnológia, az épülettervezés vagy a komplex tervezés. A differenciált szakmai ismeretek (ökológia az építészetben, táj- és kerttervezés, műemlékvédelem, épületenergetika) segítenek abban, hogy igazán felkészült szakember legyél.

A képzés alatt érdeklődésednek megfelelően vehetsz fel szabadon választható tárgyakat. Ha elég motivált vagy, részt vehetsz az Erasmus programban, vagy pályázhatsz más külföldi ösztöndíjra is, így idegen nyelvterületen csakugyan kipróbálhatod magad. A diplomád megszerzéséhez kötelező szakmai gyakorlatokon (tervezőirodai gyakorlat, szakmai gyakorlat építkezésen), alkotótáborokon (képzőművészeti tábor, tervezési alkotótábor) és mérési gyakorlaton (geodéziai mérési gyakorlat) kell részt venned.

A képzés végére olyan építészmérnök leszel, aki alkalmas irányítás mellett a műszaki feladatok (kivitelezés, gyártás, szolgáltatás, vállalkozás, szakhatósági munka, bizonyos tervezési és kutatási részfeladatok) megoldására. Hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő lehetőségek, projektek (Science Building, EKF projektek, Zsolnay Kulturális Negyed, RATI, Pollack Expo, Ulcisia Castra - Régészeti témapark és Ferenczy Múzeum, Szentendre, Velencei Biennále, Holcim Awards, Blue Economics, Solar Decathlon, stb.) várnak rád.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom