Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Szeretnél egy biztos megélhetést adó szakmát? Szeretnéd megvalósítani legmerészebb álmaidat? Szeretnéd tudni, hogyan alakíthatod környezeted? Ha igen, akkor válaszd az építőmérnök alapképzést!

Az építőmérnök alapképzés célja, hogy szakember legyen belőled, aki alkalmas építési, fenntartási és üzemeltetési, vállalkozási és szakhatósági feladatok ellátására, a képzésnek megfelelő tervezési és egyszerűbb fejlesztési feladatok önálló megoldására és bonyolultabb tervezési munkákban való aktív közreműködésre. A nyolc féléves képzés alatt két ágazat, azon belül több szakirány közül választhatsz. Ha a szerkezet-építőmérnök ágazatot választod, akkor a magasépítési (épületszerkezetek és építmények rekonstrukciója vagy a tartószerkezetek analízise) és az építési menedzsment szakirányok várnak rád. Ha az infrastruktúra-építőmérnök ágazatra esik a választásod, akkor három szakirány – közlekedési létesítmények (forgalomtechnika, környezetvédelem, úttervezés, vasúttervezés, települési közlekedés), vízmérnöki (vízgazdálkodás, vízépítés, infrastruktúra műtárgyak, vízkészlet-gazdálkodás, víz- és vízenergia hasznosítás, vízkárelhárítás), települési (települések, kistérségek, régiók fenntartható fejlesztése, rendezése, rehabilitációja, értékvédelme) – közül döntheted el, melyik lenne a legmegfelelőbb a számodra.

Ha a kellő tanulmányi eredménnyel és motivációval rendelkezel, akkor a diploma megszerzése után továbbtanulhatsz szerkezetépítő és településmérnök mesterképzésben. Ha pedig inkább dolgoznál, akkor sem kell aggódnod, az építőmérnökök iránti kereslet egyre növekszik mind Magyarországon, mind pedig az EU munkaerőpiacán.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom