Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 600 000 Ft

Ha  magas szinten szeretnél festőművésznek tanulni, egyelőre csak két egyetemen teheted meg az országban. A Magyar Képzőművészeti Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara kínál még festőművész képzést, amely tíz féléves osztatlan képzésben, mester szintű diplomát ad.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara 1996-ban jött létre. A kar az országban egyedülállóan több művészeti területet is átfog, a Képzőművészeti Intézet egységes, osztatlan mesterképzésben a festőművészet mellett szobrászművészet szakot is kínál. Emellett Zeneművészeti Intézet és Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet várja a hallgatókat. A Kar nemrég a Zsolnay Kulturális Negyedbe költözött, ahogy korszerűen kialakított és felszerelt, tágas műtermek biztosítják a gyakorlati oktatás helyszínét. Emellett a sokféle művészeti ág együttműködésével izgalmas és tartalmas oktatási program kínálkozik. Ráadásul 1995-ben, az országban elsőként, a Pécsi Tudományegyetem indított művészeti doktori fokozatot adó (DLA) doktori iskolát. A szak elvégzése után így lehetőséged van az intézmény falai közt a továbbtanulásra is.

A festőművész és szobrászművész szakok keretein belül a kar szakrális művészeti specializációt indított el 2010 szeptemberétől. Ezen osztályok hallgatói az általános művészeti képzés mellett a keresztény szakrális és liturgikus művészetben mélyülnek el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szakrális témájú gyakorló feladatok mellett a Pécsi Hittudományi Főiskolával való együttműködés keretében elméleti képzésben is részesülnek.

A festőművész szakon alkalmassági vizsgát kell tenni, melynek célja a megfelelő térérzékelés, arány-, szín- és formaérzék, és a már megszerzett vizuális nyelvi kifejezőkészség és kreativitás felmérése, otthonról hozott munkák bemutatása alapján. A gyakorlati felvételi vizsgán a helyszínen megoldandó gyakorlati feladatok, illetve szóbeli és írásbeli szakelméleti teszt alapján választják ki a pályára leginkább megfelelő jelentkezőket.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom