Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

A földrajz azzal foglalkozik, hogy leírja: hogyan hat egymásra a természet és a társadalom, hogyan működnek közös rendszerben. Akár a természet-, akár a társadalomföldrajz elemző szemléletmódját szeretnéd elsajátítani, a Pécsi Tudományegyetem földrajz alapképzésében lelkes és szakmailag felkészült oktatógárda kalauzol majd végig a három éven.

A hat féléves szak tananyaga két részre osztható. Vannak kötelező modulok, melyekben elsajátítod a földrajz alapjait, megtanulod a geográfiai elemzés számos módszerét, és bevezetést kapsz a térbeli adatok kezelésének és értelmezésének világába. Mindezt választható kurzusok egészítik ki. A hallgatók érdeklődésüknek megfelelően három szakirány közül választhatnak. Választhatod a turizmust, ahol annak földrajzi alapjainak megismerésén túl betekinthetsz az idegenforgalom összetett rendszerébe is. Tanulj táj- és környezetföldrajzot és válj felkészültté az ember és a környezete együttélésének, konfliktusainak kérdéseiben. Esetleg elsajátíthatod a terület- és településfejlesztés alapjait, és csatlakozhatsz az e területen dolgozó számtalan geográfushoz. A PTE ebben a képzésben is rendelkezésedre bocsátja nemzetközi kapcsolatait – pályázz Erasmus ösztöndíjra, és kapcsolódj be fél évre egy másik európai egyetem földrajz képzésébe!

Az alapszak elvégzése után értelmezni tudod majd a Földön lejátszódó természeti és társadalmi folyamatok törvényszerűségeit, tudsz adatokat értékelni, modellezni, meg tudsz oldani szakmai kérdéseket és magabiztosan tudsz önállóan elemezni mind terepen, mind laboratóriumi körülmények között.

Továbbtanulnál? Ezt megteheted a PTE vagy más egyetemek geográfus mesterképzéseiben. De a munkaerőpiacon is érdemes körülnézned: a területfejlesztési szakma sok földrajzost alkalmaz pályázatíróként, referensként. De az idegenforgalomban (utazási irodákban), vagy az önkormányzatoknál, illetve a környezetvédelemben is elhelyezkedhetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom