Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 225 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 205 000 Ft

Szeretnél egy olyan színes munkát, ahol nincs két egyforma napod? Érdekel a tudomány, a mérések és a kísérletek? Hivatásosnak tekinted a Föld megismerését és védelmét? Jelentkezz földtudományi alapszakra!

A hat féléves képzés alatt először az általános alapozó ismereteket (matematika, fizika, kémia, informatika) sajátítod el. A szakmai alapozó tárgyak (földtan, meteorológia, csillagászati földrajz, geomorfológia) és a szakmai tárgyak (rendszeres ásványtan, geokémia, geofizika, őslénytan, műszaki földtan) felkészítenek arra, hogy igazán jó szakember legyél. De a képzés nem csupán elméleti tárgyakból áll, részt kell venned laborgyakorlatokon és szemináriumokon is. Ha a kedved tartja, már az alapképzésben bekapcsolódhatsz a karon folyó tudományos kutatásokba a geológia, a meteorológia, és a talajtan területén. A képzés végére olyan földtudományi kutató leszel, aki önállóan el tud látni szervező és irányító feladatot a tudományos életben, a nemzetgazdaság különböző intézményeiben, valamint az ipari erőforrás-kutatásokban. A szakterület átfogó jellege miatt rendelkezel ismeretekkel a geológia, meteorológia és a talajtan területén. Képes leszel a földtudomány a felmerülő problémák önálló felismerésére és megoldására, a rész- és társtudományokhoz tartozó határterületeken is.

Ha a diplomád megszerzése után úgy érzed, hogy szeretnél továbbtanulni, ezt megteheted a PTE TTK Geográfus MSc Geomorfológia Szakirányán, a Szegedi Tudományegyetem TTK Földtudomány, vagy az ELTE TTK Geológus mesterszakján. Amennyiben inkább dolgoznál, elhelyezkedésre a környezetvédelmi és a nyersanyagkutató cégeknél (a Dél-Dunántúli régióban például: Mecsekérc Zrt., Mecsek-Öko Környezetvédelmi Zrt., Biokom Kft., Waterplan.), illetve a geoturisztikában vagy például a természetvédelmi hatóságoknál van lehetőséged.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom