Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 210 000 Ft

Érdekelnek a gépészeti problémák és a számítógépes tervezés? Szeretnél többet tudni arról, hogyan járulhatsz hozzá a gépészeti problémák megoldásához? Ha igen, akkor gyere a gépészmérnöki alapképzési szakra!

A hét féléves képzés célja, hogy olyan szakember legyél, aki alkalmas a gépek és gépészeti berendezések, valamint épületgépészeti rendszerek üzemeltetésére és fenntartására. Tudod majd alkalmazni a gépipari technológiákat, és képes leszel a munka szervezésére és irányítására, valamint a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak megoldására. A képzés ideje alatt két specializáció (önálló szakképzettséget nem eredményező szakirány), az üzemfenntartó és az épületgépész közül választhatsz.

Miért pont Pécs? A kar a Dél-Dunántúl egyetlen műszaki felsőoktatási intézménye. A képzés az úgynevezett duális formában zajlik, melynek során az egyetemen folyó elméleti képzéssel párhuzamosan rendszeres gyakorlati képzésen vehetsz részt. Ennek helyszínét olyan nemzetközi hátterű cégek biztosítják, mint a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. és a Matro Kft. Kiemelt cél a gyakorlatorientáltság, azaz, hogy a megszerzett elméleti tudásodat ne mesterséges körülmények között, hanem valódi munkakörülmények között alkalmazhasd. Valódi munkahelyeken ismerheted meg a gyártási folyamatokat, a legkorszerűbb technológiákat, és olyan szaktudással, és szociális készségekkel léphetsz ki az egyetemről, amivel azonnal képes leszel belépni a munka világába. A képzés teljes időtartama alatt munkaviszonyban állsz a céggel és még munkadíjat is kapsz.

A diploma megszerzése után továbbtanulhatsz helyben mérnöktanár szakon, vagy más egyetemek mérnöki mesterképzésein. Ha inkább elhelyezkednél, akkor is rengeteg lehetőséged van a régióban, az országban és külföldön egyaránt. A gépészmérnökök iránti kereslet egyre növekszik mind Magyarországon, mind az EU munkaerő piacán. Hazánkban olyan cégek várnak gépészmérnököket komoly karrierlehetőséggel, mint például az Audi, a Flextronics, a Samsung, vagy a Siemens.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom