Germanisztika [német nemzetiségi]

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

A Pécsi Tudományegyetem germanisztika alapképzése igazán autentikus környezetben zajlik, hiszen a modern korban jelentős német kisebbség élt egészen a második világháborúig a városban és környékén (egyes közösségek még ma is léteznek). Ha tehát bővíteni szeretnéd német nyelvtudásod, de a nyelvészeti és irodalomtudományi vonatkozások is érdekelnek, a PTE remek választás.

Bölcsészettudományi és társadalomtudományi tárgyakkal egyaránt találkozhatsz a hároméves képzés során. Fokozatosan ismerkedhetsz meg a modern német társadalom civilizációs sajátosságaival, kultúrájuk fejlődésével. Természetesen jelentős energiát szentelsz majd a német nyelvtudásod csiszolgatásának is, a célkitűzés szerint tudásod a felsőfok szintjét éri el a harmadik év végére. A PTE különböző specializációs lehetőségeket is kínál: német szakfordítói specializáció, modern német irodalom és kultúra specializáció, nemzetiségi német specializáció – így tudásodat további részterületeken tudod elmélyíteni. A fent vázolt történeti gyökerek természetesen segítik elő a PTE jó kapcsolatait számos osztrák, illetve német egyetemmel – az Erasmus vagy más ösztöndíjprogram keretében könnyedén eltölthetsz fél évet valamely partneregyetemen, anyanyelvi környezetben gyakorolva a német nyelvet.

Alapvetően kétféle út áll előtted a diplomázást követően. Folytathatod a tanulmányaidat Pécsett vagy egy másik egyetemen valamilyen kapcsolódó diszciplináris mesterképzésben vagy tanárképzésben. Munkába is állhatsz: ebben az esetben a médiában, az idegenforgalomban és ügyfélkapcsolati téren tudod legegyszerűbben hasznosítani nyelvi képességeidet.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom