Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 750 000 Ft

Érdekel a gyógyszergyártás vagy a gyógyszerkutatás? Szeretnél kiváló laboratóriumi körülmények között, nemzetközi környezetben tölteni öt évet? A Dunántúlon keresel lehetőséget? A Pécsi Tudományegyetem gyógyszerész osztatlan képzése tökéletes választás.

Az öt év teljesítése okleveles gyógyszerész végzettséget eredményez, egy évfolyamon maximum 80-an vághattok neki a kihívásnak. A PTE angol és magyar nyelven is képez szakembereket ezen a területen. Már a felvételi tárgyakból is kitűnik (biológia és mellé fizika vagy kémia választható), hogy ez a képzés magabiztos természettudományi alapokat vár el a jelentkezőktől.

A következőkben röviden áttekintheted a képzés felépítését is. Az első időszakban az alapozó ismeretek dominálnak, mint például a kémia, fizika és az analitika, de a legfontosabb gyakorlati (főleg labortechnikai) készségek alapjaival is találkozol. Majd orvosi elméleti tárgyakkal gazdagodik a felhozatal: anatómia, mikrobiológia, élettan immunológia – nem véletlen, hogy a gyógyszerészek képzése az orvosi kar keretein belül zajlik. A gyógyszerészeti szakmai tárgyak a harmadik év anyagától kezdve bukkannak fel, a PTE itt különös hangsúlyt helyez a gyógyszerhatástani és a gyógyszer-gazdaságtani ismeretekre.

A szakmai gyakorlat fokozatosan jelenik meg: a második és a harmadik év végén négy hetes gyakorlatokon kötelező részt venned, emellett a 10. félév gyakorlati félévként zajlik majd le. A nyelvtanulásra szintén érdemes időt szánnod az évek alatt, hiszen a diplomád kiállításának feltétele a gyógyszerészeti szakmai nyelvvizsga.

Változatos feladatokra készítenek fel az itt eltöltött évek. Az ideális diplomás részt tud venni a gyógyszerkutatásban, illetve a gyógyszerek előállításában forgalmazásában vagy az egészségügyi ellátórendszer alkalmazottjaként tud helyt állni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom