Adatok

Képzési formák: ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

Szívesen kombinálnád a jogszabályok elméleti világát a gyakorlatias szemléletmóddal? Olyan jogi képzésben vennél részt, amely elsősorban jogászokkal való együttműködésre készít fel? Érdekel az igazságszolgáltatás valamely szintjének napi szintű menedzsmentje? A Pécsi Tudományegyetem igazságügyi igazgatási alapképzésében sziklaszilárd jogi ismeretekre és jól alkalmazható jogi ügyviteli készségekre tehetsz szert.

A három év anyagában ugyan dominálnak az elméleti tárgyak, de számos szeminárium biztosítja majd, hogy gördülékenyen alkalmazni is tudd a megszerzett ismereteket. Először átfogó társadalomtudományi órákat hallgatsz, például szociológiát vagy közgazdaságtant. Ezt követően találkozol a jogtudományi alapismeretekkel, néhány tantárgyat több féléven keresztül is tanulni fogsz (ilyenek a büntetőjog, közigazgatási jog, alkotmányjog, polgári jog, családjog). Hogy jobban rendszerezni tudd a megszerzett tudást, megismerkedsz majd a magyar igazságszolgáltatás jelenlegi intézményrendszerével, illetve kialakulásának történetével. A szakmai törzsanyagban a különböző eljárásjogok (polgári, büntető) jutnak nagyobb szerephez. A kiegészítő szakmai ismertek között találhatóak a gyakorlatiasabb szemléletű tárgyak, mint a határozatszerkesztési gyakorlat vagy a beadványszerkesztés gyakorlat. Informatikai készségeid fejlesztése szintén előtérbe kerül. A tantervben foglalt ismeretek elsajátításával alkalmas leszel gyakorlatilag minden olyan jogi tudást igénylő munkakör betöltésére, amely nem ír elő speciálisan jogász végzettséget.

A végzettek számra tipikus munkahelynek számítanak az ügyvédi irodák, vállalatok jogi osztályai, ügyészségek, bíróságok.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom