Ipar termék- és formatervező mérnöki

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Műszaki Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft

Érdekel a számítógépes tervezés? Szeretnél igényes modellező laboratóriumban izgalmas alkotásokat létrehozni? Ha igen, akkor gyere az ipari termék és formatervező mérnöki alapképzési szakra!

A hét félév alatt elsajátíthatod, hogyan tudsz mérnökként részt venni a formatervezési eljárások tervezésében és kivitelezésében. Ismereteidet felhasználhatod az ipari tervezői, szakértői, döntés előkészítési feladatok ellátásában, menedzseri tevékenységekben.

Ahhoz, hogy bekerülj a szakra, először egy rajz alkalmassági felvételit kell teljesítened, ahol geometrikus testekből álló kompozíciót, és egy tárgy vagy tárgyegyüttes tömegvázlatát kell megrajzolnod. Ezeken kívül lesz még rekonstrukciós feladat és egy pályaalkalmassági beszélgetés is.

A képzés során először a természettudományi (matematika, fizika, kémia, mechanika, áramlástan, hőtan) valamint a gazdasági és humán (közgazdaságtan, menedzsment, vállalati gazdaságtan, jogi) alapismereteket sajátítod el. A szakmai törzsanyag (menedzsment, ergonómia, ábrázoló geometria, gépelemek, számítógépes tervezés, anyagtan, polimer termékek tervezése, grafikai tervezés, formatervezés, formatan, stb.) és a differenciált szakmai anyag ( integrált terméktervezés, környezetszempontú tervezés, faipari ismeretek, csomagolás) segítenek abban, hogy megszerezhesd a szakmádhoz nélkülözhetetlen elméleti tudást. A diploma megszerzése után olyan szakember leszel, aki alkalmas ipari termékek tervezésére, gyártására és forgalmazására. Rugalmasan és hatékonyan tudsz majd reagálni a piacgazdaság kihívásaira, és képes leszel a termékfejlesztés valamennyi fázisában, önálló, alkotó és menedzseri munkára.

Az összetett ismeretekkel rendelkező ipari termék- és formatervező mérnök végzettséggel való elhelyezkedésre az ipar széles területén nyílik lehetőség a régióban, az országban és külföldön egyaránt. Hazánkban olyan cégek várnak komoly karrier lehetőségekkel, mint például az Audi, a Flextronics, a Samsung vagy a Siemens.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom