Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft

Kémcsövek között, fehér köpenyben képzeled el a jövőd? Megragadták fantáziádat már a kémia órák kísérletei is, hivatásszerűen foglalkoznál velük? A Pécsi Tudományegyetem kémia alapszaka tökéletes választás! Miért pont Pécs? A dél-dunántúli régióban ilyen jellegű képzés csak a PTE-n van. Sőt, ha kémiatanár szeretnél lenni, a kémia mellé választható szakok listája nemcsak a régióban, de az egész Dunántúlon, itt a legbővebb.

A törzsanyag kurzusai négy kategóriába sorolhatók: természettudományi, gazdasági, társadalmi és számítástechnikai ismeretek, kémiai képzés, differenciált szakmai ismeretek és választható tárgyak. Emellett két szakirányon, vegyész és kémia tanári szakirányon folytathatod tanulmányaidat. Az utóbbi esetében egy másik szakot is választanod kell, és az annak megfelelő tárgyakat is elvégzed a három év alatt. A szakirányválasztástól függ a gyakorlati órák aránya is, hiszen a vegyész szakirány több laboratóriumi gyakorlattal jár. A képzés alatt elsajátíthatod a legfontosabb kémiai laboratóriumi módszerek elveit és gyakorlati alkalmazásukat. Alkalmassá válsz továbbá az egyes területek napi műszer-üzemeltetési és rutinmérési feladatainak ellátására, laboratóriumi nagyműszerek működtetésére, önálló döntéshozatalra.

Az alapszakon diplomázva folytathatod tanulmányaidat a képzés második szakaszában (azaz a mesterképzésben), vagy elhelyezkedhetsz a vegyipari termelésben, akadémiai és ipari kutatóintézetekben, agrokémiai, élelmiszeripari, növényvédelmi, minőségbiztosítási, egészségügyi analitikai laboratóriumokban, valamint igazgatási, környezetgazdálkodási és környezetvédelemi területeken. A PTE pályakövetése szerint az intézményben végzett kémia tanár szakos hallgatók képzésük után több állás közül választhattak, így érdemes lehet a tanárképzésbe történő bekapcsolódást is meggondolni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom