Kommunikáció és médiatudomány

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

Az információs társadalom korában a kommunikáció átszövi mindennapjainkat, ezért a kommunikáció tanulmányozása izgalmas, dinamikus, és széleskörű elhelyezkedési lehetőségeket ígér. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Magyarország egyik legjobb kommunikációs képzését nyújtja.

A képzés során két szakirány közül választhatsz. A nyomtatott és elektronikus média szakirány elvégzése az újságírói munkára készít fel, míg a médiainformatika szakirány a hálózati kommunikáció és a multimédia gyakorlati alkalmazásának megismerését segíti. A PTE büszke arra, hogy a képzést meghirdető tanszéken mindezen túl kialakult egy nagyon inspiratív intellektuális közeg, amely téged is arra ösztönöz majd, hogy speciális érdeklődésed mentén, aktívan bekapcsolódj a tanárok, illetve a hallgatói közösség által folytatott, magas színvonalú szakmai munkába. Ezt különböző módokon teheted meg: kiadványok publikálása, konferencia-részvétel és médiaelemzés, médiakutatás alapján álló tudományos kutatások várnak. Diplomád nemzetközi versenyképességéről az egyetem nyelvtanfolyamai is gondoskodnak. S hogy mi szól még a PTE képzése mellett? Ha ez a terület érdekel, kultúrafogyasztásod valószínűleg eltér az átlagostól, ennek kiszolgálására Pécs fesztiváljai, színházai és filmklubjai tökéletesen alkalmasak.

A diploma megszerzése után bármelyik médiumnál, vállalati vagy kormányzati szerv kommunikációs osztályán, reklámügynökségnél vagy éppen piackutató cégnél fogsz tudni elhelyezkedni. Ha továbbtanulnál, akkor a PTE kommunikáció és médiatudomány szakon indít MA-képzést, amivel esetleg az egyetem kultúratudományi doktori képzése felé is megnyílhat utad.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom