Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

Falod a könyveket minden mennyiségben? Esszéfeladatoknál nem tudod véka alá rejteni a grafomániád? Foglalkoztat a regényírás, versírás gondolata? Egyszerűen csak szeretnéd növelni az általános műveltséged? A Pécsi Tudományegyetem magyar alapszakán számtalan indíttatásból tanulhatsz, és versenyképes diplomával hagyhatod magad mögött az egyetemi éveket!

A képzés legfontosabb pilléreit a világirodalmi, magyar nyelv és irodalmi, valamint a nyelvészeti óracsoportok adják. Az órákon a nyelv- és irodalomtudomány elismert tudós-tanárai várnak! A PTE ráadásul számos lehetőséget ad speciális tudás megszerzésére. Szakirányos formában felvehetsz finnugor, irodalomtudomány, nyelvmentor, színháztörténet, valamint nyelv és kultúra képzést. Még ennél is nagyobb a választék specializációk terén: alkalmazott irodalomtudomány, felvilágosodás- és romantikakutatás, klasszikus magyar irodalom, magyar, mint idegen nyelv (hungarológia), magyar anyanyelvi nevelés, nyelvtudomány, reneszánsz- és barokk-kutatás, retorika- és eszmetörténet, számítógépes nyelvészet, textológia, világirodalom és összehasonlító irodalomtudomány. Ugye téged is meggyőzött?

A magyar alapszakos diplomával a kezedben legkönnyebben a kulturális szférában találhatsz testhez álló munkahelyet, így az oktatásban, közművelődésben (könyvtár, múzeum) vagy minisztériumokban, de a könyvkiadásban, a tömegkommunikációban is teremhetnek babérok számodra. A képzést kínáló tanszéken lehetőséged van tanári képesítést szerezni a megfelelő mesterszakon (magyar nyelv és irodalom mesterszak). De kutatási érdeklődésedet követve be is kapcsolódhatsz a helyben zajló, magas színvonalú kutatásokba a diszciplináris mesterszak elvégzése alatt, majd a doktori képzés keretében is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom